Pomerančové palačinky s omáčkou

Recept na jemné palačinky plněné čerstvým pomerančem. Pokrm podáváme přelitý pomerančovou omáčkou s příchutí likéru. Výborně chutná ozdobený šlehačkou, čokoládou nebo mandlemi.


3.410x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme pomerančové těstíčko. Mouku prosejeme a osolíme. V hlubší míse prošleháme mléko s vodou, olejem, pomerančovou šťávou a vejcem. Za stálého míchání postupně přidáváme prosátou mouku, dokud nevznikne hladké řídké těstíčko, které necháme asi 30 minut odpočinout.

Mezitím oloupeme pomeranče, které rozdělíme na dílky, zbavíme blanek i pecek a rozkrojíme na třetiny. Kousky pomeranče vložíme na sítko a šťávu necháme okapat. Okapanou šťávu z kousků pomeranče promícháme s malým množstvím vody a solamylem. Nyní si připravíme pomerančovou omáčku. V kastrůlku svaříme pomerančovou a citronovou šťávu s moučkovým cukrem, přilijeme likér a podle potřeby omáčku zahustíme šťávou s vodou a solamylem.

Na malém množství másla usmažíme z těstíčka palačinky, které posypeme moučkovým cukrem, přeložíme na čtvrtiny a naplníme kousky okapaného pomeranče.

Pomerančové palačinky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, podle chuti pocukrujeme a ihned podáváme. Pomerančové palačinky s omáčkou výborně chutnají ozdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančové palačinky s omáčkou

Zpět na recept