Pomerančové mističky

Pomeranče po španělsku plněné pomerančovým krémem a zdobené šlehačkou.


2.91440x
60 min
1×

Ingredience

2 ksžloutek
4 kspomeranč
šlehačka
3 dlpomerančový džus
120 gcukr krupice
pomerančová kůra

Postup přípravy

Z pomeranče seřízneme v jedné třetině vršky, opatrně vyjmeme vnitřky a prolisujeme je.

Prolisovanou šťávu z dužiny, džus, žloutky, cukr a škrobovou moučku nebo solamyl rozmícháme a ve vodní lázni ušleháme do zhoustnutí. Takto připravený krém vlijeme do vychlazené pomerančové kůry a vše vychladíme.

Před podáním ozdobíme pomerančové mističky šlehačkou a kandovaným ovocem nebo pomerančovou kůrou. Pomerančové mističky ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančové mističky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.