Pomazánka z tuňáka

Pomazánky jsou vhodné k přípravě svačiny nebo studené večeře a oblíbené jsou zejména u dětí.Z několika druhů rybích pomazánek vyzkoušejte třeba právě tu z tuňáka.


3.1154x
20 min
5×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
250 gmáslo
1 kscibule
1 konzervatuňák v oleji
1 lžícehořčice plnotučná
1 ksokurka sterilovaná
mletý černý pepř

příloha

chléb

na ozdobu

pórek
okurka sterilovaná
paprika červená

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nakrájíme hodně jemně. Kyselou okurku nastrouháme. Olej z tuňáka slijeme, rybí maso rozmačkáme s vajíčkem. Přidáme hořčici, okurku, cibuli, máslo nebo ramu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Pokud chcete, aby pomazánka byla krémovější, můžete ji ušlehat elektrickým tyčovým mixerem. Pomazánku z tuňáka mažeme na chleba nebo bílé pečivo. Zdobíme červenou paprikou, pórkem či zelenou petrželkou. Zapíjíme čajem s citronem.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomazánka z tuňáka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena