Pomalu pečené hovězí na česneku

Recept na marinované hovězí maso zvolna pečené na česneku.


4.863x
160 min
2×

Postup přípravy

Česnek, cukr, papriku, sůl a pepř společně rozmixujeme a směs vetřeme do masa. Maso necháme minimálně 6 hodin v chladu marinovat.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Těžký litinový kastrol lehce vytřeme olejem. Vložíme do něj maso, kolem něj rozložíme cibuli, zalijeme vínem nebo vývarem a zakryjeme poklicí. Kastrol vložíme do trouby a pomalu pečeme 3 hodiny. Pak poklici sejmeme a hovězí pečeme ještě další hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pak maso necháme asi půl hodiny stát. Pomalu pečené hovězí na česneku nakrájíme na tenké plátky. Šťávu přecedíme, zahustíme podle chuti, případně zredukujeme varem. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Pomalu pečené hovězí na česneku podáváme třeba s knedlíky.
user-icon

autor beranovaiv


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomalu pečené hovězí na česneku

Zpět na recept