Vaření.czReceptyDušené hovězí maso na víně

Dušené hovězí maso na víně

Hovězí maso nakládané a dušené na víně.


4.563x
120 min
9×

Ingredience

50 gslanina
4 ksmrkev
1 ksbobkový list
2 ksvelká cibule
500 mlčervené víno
2 snítkyzelená petrželka
3 kuličkycelý černý pepř
500 ghovězí maso (plec, kýta)

podle chuti

sůl
sušený tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Do mísy střídavě klademe nakrájené maso a cibuli. Přidáme bobkový list, celý pepř, petržel, tymián a sůl. Vše zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet. Potom víno scedíme do jiné misky a maso oddělíme od cibule. Koření již dále nepoužijeme. Na oleji necháme rozškvařit slaninu a na ní orestujeme maso. Vmícháme okapanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Ještě asi 2 minuty restujeme a potom vše zalijeme slitým vínem. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Vzniklou šťávu podle potřeby můžeme ředit vývarem, nebo zahustit tmavou instantní jíškou, popřípadě solamylem. Dušené hovězí maso na víně podáváme s těstovinami, rýží nebo s pečivem. Vhodným doplňkem jsou čerstvé zeleninové saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí maso na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena