Hovězí nadivoko

Recept z hovězí kýty.


3.06x
75 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 lžičkahořčice
1 lžičkajalovčinky
1 kelímekzakysaná smetana
4 plátkyhovězí kýta

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Naklepané maso potřeme česnekem rozetřeným se solí, zakapeme lžící oleje a necháme 2 - 3 hodiny odležet. Poté hovězí plátky potřeme hořčicí, posypeme kořením (jalovčinky nadrtíme) a opečeme po obou stranách na zbylém oleji. Podlijeme a dusíme doměkka. Poté plátky hovězího vyjmeme a uchováme na teple. Vypečenou šťávu zahustíme zakysanou smetanou, krátce povaříme, vložíme zpět hovězí plátky a prohřejeme. Hovězí nadivoko podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí nadivoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena