Trochu náročnější recept vás dovede k tradičnímu polskému jídlu z kysaného zelí. Rozhodně ho zvládnete a rozhodně si pochutnáte.
Hodnocení
4.5
/ 5 (78x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Slanina10 dkg
Cibule25 dkg
Smetana230 ml
Sádlo2 lžíce
Salám20 dkg
Žampiony10 dkg
Hladká mouka 10 dkg
Vepřová plec1 kg
Hlávkové zelí80 dkg
Rajský protlak1/2 dkg
Kysané zelí55 dkg
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Kmín
Mletá sladká paprika
Postup přípravy
Plec očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Salám a slaninu samostatně nakrájíme. Salám na nudličky, slaninu na kostky.
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme.
Na tuku zpěníme cibuli. Vložíme kostky masa, osolíme, přidáme papriku a dusíme.
Salám si stranou osmažíme, slaninu vyškvaříme.
Dáme si zvlášť uvařit kysané zelí a hlávkové zelí. Pak zelí scedíme, dáme obě do jednoho hrnce, přidáme šťávu z masa, rajský protlak, majoránku, osmažený salám, vyškvařenou slaninu a žampiony.
Vše necháme povařit, zahustíme moukou a přidáme smetanu.
Na konec přidáme podušené maso. Pokud bude mít jídlo málo šťávy, přilijeme vodu ze zelí.