Polovnická mísa

Recept, díky kterému připravíme skvěle prokládané štavnaté vepřové a kuřecí maso.


4.113x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
6 ksbrambory
6 plátkůanglická slanina
4 plátkykrkovice
6 kskuřecí stehno nebo křidýlko

podle chuti

sůl
majoránka
cibule
kmín
grilovací koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Česnek oloupeme společně s cibulí. Nakrájíme ho na plátky, cibuli na proužky. Na dno pekáčku dáme plátky anglické slaniny, na to navrstvíme naklepané, osolené, opepřené a sladkou paprikou posypané plátky krkovice. Posypeme připravenými plátky česneku a proužky cibule. Další vrstvu tvoří oloupané brambory nakrájené na plátky, které posolíme, pokmínujeme a posypeme majoránkou. Další vrstvu tvoří kuřecí křídla nebo stehýnka, které okořeníme grilovacím kořením a dáme na brambory. Navrch polovnické mísy pokladame kousíčky másla a přikryjeme alobalem. Dáme péct zakryté tak na 45 - 50 minut na 175 °C. Pak odkryjeme a necháme dopéct. Je to moc dobré a šťavnaté jídlo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polovnická mísa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena