těsto | ||
---|---|---|
10 ks | žloutky | |
200 g | cukr moučka | |
5 lžic | rostlinný olej | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
200 g | polohrubá mouka | |
5 lžic | holandské kakao | |
krém | ||
750 g | tvaroh měkký | |
125 g | máslo | |
150 g | cukr moučka | |
5 kapek | rum | |
poleva | ||
300 g | čokoláda na vaření | |
100 g | máslo | |
5 lžic | mléko |
Suroviny na plech 38x28cm.
Na těsto budeme potřebovat: 10 žloutků, 200 g cukru moučka, 5 lžic oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 prdopeč a holandské kakao. Krém: 750 g měkkeho tvarohu, 125 g másla, 150-200 g cukru. Poleva: 250-300 g čokolády na vaření, 100 g másla, mléko nebo smetana.
Nejdříve vymícháme piškotové těsto ze žloutků a cukru, postupně přidáváme olej a rozmíchanou směs ze suchých surovin. Z 10 bílků vyšleháme sníh a zapracujeme do těsta. Vylijeme na vymazaný a ysypaný plech. Pečeme 10 minut na 180 °C.
Máslo a tvaroh na krém musí mít stejnou pokojovou teplotu. Vyšleháme máslo s cukrem a přimícháme tvarohy a rum.
Vychladlý korpus můžeme potřít marmeládou. Pomažeme krémem a dáme do lednice. Na polevu si rozpustíme čokoládu, máslo a smetanu ve vodní lázni. Hladkou a vychladlou polevu rozlijeme po krému a dáme zpět do lednice, aby nám míša řezy pořádně zatuhly.
Míša řezy na plech nakrájíme a podáváme jako lahodný dezert.
Sladký tip na víkend: Upečte si Míša řezy bez lepku a vajec krok za krokem
Celiakie a jiné potravinové alergie jsou v současnosti velmi časté. Proto si dnes připravíme krok za krokem recept na oblíbené Míša řezy právě pro alergiky. Avšak chutnají stejně dobře jako ty "nedietní".
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Autor:Weaving
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena