Polévka z hrášku a brambor

Pro přípravu této polévky lze použít i mražený nebo čerstvě uvařený hrášek. Na chuti se to nepozná.


2.966x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek umixujeme, nebo propasírujeme sítem. Petrželovou nať nakrájíme na drobno.

V osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a krátce osmahneme do světlé jíšky. Tu postupně podléváme vývarem, dobře rozmícháme a asi 15 minut vaříme. Potom do polévky vmícháme hráškovou kaši, uvařené brambory a petrželovou nať.

Housku nakrájíme na malé hranolky, ty osmahneme na lžičce másla.

Polévka z hrášku a brambor podáváme horkou. Krutonky podáváme na samostatném talířku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z hrášku a brambor

Zpět na recept