Vaření.czReceptyPolévka z hrášku a brambor

Polévka z hrášku a brambor

Pro přípravu této polévky lze použít i mražený nebo čerstvě uvařený hrášek. Na chuti se to nepozná.


2.966x
35 min

Ingredience

sůl
1 lžícemáslo
3 ksbrambory
0.5 kscibule
1 lžícehladká mouka
mletý bílý pepř
zeleninový vývar
petrželová nať
1 šálekhrášek sterilovaný

příloha

1 lžičkamáslo
1 kshouska

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek umixujeme, nebo propasírujeme sítem. Petrželovou nať nakrájíme na drobno. V osolené vodě uvaříme brambory doměkka. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a krátce osmahneme do světlé jíšky. Tu postupně podléváme vývarem, dobře rozmícháme a asi 15 minut vaříme. Potom do polévky vmícháme hráškovou kaši, uvařené brambory a petrželovou nať. Housku nakrájíme na malé hranolky, ty osmahneme na lžičce másla. Polévka z hrášku a brambor podáváme horkou. Krutonky podáváme na samostatném talířku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z hrášku a brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena