Recept pro milovníky luštěninových polévek nenáročných na přípravu.
Hodnocení
2.8
/ 5 (53x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
sůl
majoránka
3 lžíce
tuk
1.5 l
voda
3 lžíce
hladká mouka
1 svazek
kořenová zelenina
8 lžic
hrachová mouka
Postup přípravy
Hrachovou mouku rozmícháme v polévkovém hrnci s několika lžícemi vody na kašičku. Teprve potom ji zředíme a dáme vařit.
Z tuku a mouky připravíme zlatou jíšku, zředíme ji studenou vodou, povaříme a přelijeme do hrnce. Přidáme očištěnou a nastrouhanou zeleninu, podle chuti osolíme a vaříme 30 minut. Chvíli před dovařením ochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
Servírujeme na talířích, ozdobené sekanou petrželkou.