Polentové trojúhelníky

Recept na na trochu netradiční přílohu z kukuřičné krupice. Už můj děda si vařil kukuřično-bramborovou kaši se škvarkami pod názvem chamula.


4.7184x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1.2 lkuřecí vývar
150 ganglická slanina
1 lžícečerstvá petrželka
1 lžíceolej na vymazání
250 gkukuřičná krupice

podle chuti

tvrdý sýr

Postup přípravy

Kukuřičnou krupici nebo mouku zalijeme osoleným kuřecím vývarem, přivedeme k varu a velmi zvolna vaříme do husté kaše asi 15 - 20 minut. Během varu občas hrncem trochu potřeseme.

Mezitím cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme na jemno. Slaninu vyškvaříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Osmaženou cibuli, vyškvařenou slaninu, petrželku i sýr vmícháme do polenty.

Směs rovnoměrně rozetřeme na lehce olejem vymazaný plech a upečeme v troubě. Po zchladnutí necháme asi 30 minut v chladničce a potom nakrájíme na trojúhelníky.

Polentové trojúhelníčky jsou výborné ke grilovaným a pečeným rybám či masům. Je možné použít těsto připravené na trojúhelníky bez pečení jako kaši nebo trojúhelníky po nakrájení za studena se zeleninovým salátem jako předkrm. Porce se dají ohřát na grilu nebo na pánvi na másle.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polentové trojúhelníky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Rumunská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena