Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem

Vegetariánský recept na karbanátky z pohanky lámanky se sýrem a žampiony. Karbanátky však můžeme servírovat i jako přílohu k pečeným masům a také jako chuťovku s pikantními dipy.


0.00x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 kscibule
2.5 hrnkuvoda
2-3 ksžampiony
80 gtvrdý sýr
1 hrnečekpohanka lámanka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Pohanku lámanku propláchneme studenou vodou a vložíme do hrnce. Pak ji zalijeme vroucí vodou v poměru 1 díl pohanky na 2,5 dílu vody a zvolna uvaříme do husté kašovité kozistence. Pohanku osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Oloupanou cibuli s česnekem jemně nasekáme a necháme na oleji zesklovatět. Pak přidáme nadrobno nasekané žampiony, sůl, pepř a špetku drceného kmínu. Houby podlijeme malým množstvím vody, podusíme doměkka a vmícháme k pohankové kaši. Vše propracujeme s vejcem a strouhaným sýrem a podle chuti osolíme a opepříme.

Mokrýma rukama tvoříme ze směsi karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem můžeme servírovat jako hlavní chod s bramborovým pyré, případně jako chuťovku se salátem a oblíbeným dipem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankové karbanátky se žampiony a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká