Poděbradské ragú

Recept na chutnou úpravu telecího masa se zeleninou - pokrm vhodný pro diabetiky a děti.


3.02x
75 min
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
1 hrsthrášek
1 lžícemáslo
1.5 hrnkumléko
1 ksceler
1 kscitron
1 ksmrkev
1 kskvěták
1 ksbobkový list
3 ksnové koření
1.5 lžícehladká mouka
600 gtelecí maso

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Nejprve v malém hrnku v troše vody vyvaříme bobkový list a nové koření. Telecí maso nakrájíme na menší kostky a uvaříme v malém množství osolené vody s očištěnou a nerozkrájenou zeleninou doměkka. Z másla a hladké mouky připravíme v jiném kastrolu světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme odvarem z koření a mlékem a povaříme na hladký krém - přibližně 10 minut. Do omáčky potom přidáme maso i s vývarem a ještě společně asi 15 minut vaříme. Celer, karotku a květák nakrájíme na kostky a přidáme spolu s hráškem do omáčky. Dochutíme citronovou šťávou a případně přisladíme. Nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku. Poděbradské ragú podáváme s přílohou podle chuti jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Poděbradské ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena