Plzeňský ptáček

Česká proměna španělského ptáčka.


4.315x
60 min
1×

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

Mleté maso promícháme s vodou a solí a na každý plátek masa navršíme hromádku. Vejce a okurky nakrájíme na čtvrtky. Přidáme čtvrtku vejce a dvě čtvrtky okurky. Zavineme a převážeme.

Do pekáčku dáme olej, nadrobno pokrájenou cibuli, položíme ptáčky, přidáme nové koření a pečeme doměkka za občasného podlévání vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme pivem, kečupem a provaříme.

Ptáčky zbavíme nití a každou porci přepůlíme. Jednotlivé porce na talíři přeléváme omáčkou (můžeme přecedit).

Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plzeňský ptáček

Zpět na recept