Plzeňský ptáček

Česká proměna španělského ptáčka.


4.315x
60 min
1×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 lžičkamletý černý pepř
4 plátkyvepřová plec (150g)

omáčka

4 lžíceolej
200 mlvývar
2 kscibule
4 kuličkynové koření
1 lžícehladká mouka
250 mlsvětlé pivo
2 lžíceostrý kečup

náplň

1 lžičkasůl
2 lžícevoda
2 kssterilovaná okurka
200 gmleté vepřové maso
1 ksvařené vejce

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso promícháme s vodou a solí a na každý plátek masa navršíme hromádku. Vejce a okurky nakrájíme na čtvrtky. Přidáme čtvrtku vejce a dvě čtvrtky okurky. Zavineme a převážeme. Do pekáčku dáme olej, nadrobno pokrájenou cibuli, položíme ptáčky, přidáme nové koření a pečeme doměkka za občasného podlévání vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme pivem, kečupem a provaříme. Ptáčky zbavíme nití a každou porci přepůlíme. Jednotlivé porce na talíři přeléváme omáčkou (můžeme přecedit). Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plzeňský ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena