Plzeňské zástěrky

Recept na plněné hovězí plátky přelité přírodní nezahuštěnou šťávou.


4.79x
120 min

Ingredience

50 gslanina
sůl
4 ksvejce
50 gmáslo
150 gtuk
240 gcibule
200 mlvoda
1 kghovězí zadní
200 gsterilované žampiony
mletý černý pepř
200 gjemné párky
100 mlpivo 12°

Postup přípravy

Z opláchnutého dílu hovězího zadního masa nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.

Na části tuku krátce podusíme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme je rozmíchanými vejci a necháme srazit.

Do středu hovězího plátku položíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíme prochladlá míchaná vejce se žampiony a do středu položíme díl oloupaného párku.
Plátek přeložíme a okraje upevníme párátky.

Na druhé části tuku osmahneme dozlatova oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné plátky masa a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a za občasného přelévání vlastní šťávou dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení doléváme vlažnou vodu.

Když je maso téměř měkké, zalijeme je předepsanou dávkou piva a společně dusíme doměkka.

Měkké plzeňské zástěrky vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přecedíme na něj přes hustý cedník šťávu. Zjemníme ji máslem, dochutíme podle potřeby solí a společně krátce podusíme.

Při podávání jednotlivé porce plzeňských zástěrek překrojíme šikmým řezem na 2 - 3 části. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, opékané brambory nebo rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plzeňské zástěrky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká