Guláš na pivě

Na tento recept musí být pouze plzeňské pivo, s jiným to nebude mít tu správnou chuť!


3.37x
120 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme na kostičky nasekanou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka. Dušení trvá 90 minut. Je-li třeba doplnit tekutinu, doléváme pivem.

K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec do guláše přidáme česnek, případně dosolíme.

Guláš na pivě podáváme s houskovými noky nebo chlebem.
user-icon

autor Rebelka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš na pivě

Zpět na recept