Přírodně pečený pstruh na olivovém oleji s balkánským kořením. Recept, který máme rádi.
olivový olej | |
0.5 lžičky | steakové koření |
0.5 lžičky | kmín |
0.5 lžičky | sůl |
1 lžička | bulharské koření |
marináda | |
---|---|
1 ks | pstruh |
Nejdříve si připravíme marinádu ze čtyř cl olivového oleje a po půl malých lžičkách steakového koření, kmínu, soli a bulharských koření "šarenica sol a čubrica". Po promíchání necháme chvíli odležet.
Vykuchaného, omytého a osušeného pstruha potřeme připravenou marinádou po obou stranách i vevnitř a dáme péci na pánev s trochou rozehřátého olivového oleje. Můžeme povrch ještě mírně přisolit. Nepečeme příliš zprudka, aby se neporušila kůrčička. V půli pečení pstruha jemně podebereme a obrátíme. Před koncem pečení pstruha potřeme rozpuštěným máslem.
Plovdivský pstruh nejlépe chutná s vařeným bramborem a oblíbenou zeleninou.
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
autor fabregas
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena