Plněný zelný list

Listy zelí plněné masovou náplní.


4.024x
60 min
1×

Ingredience

60 gsádlo
1 hlávkazelí

na obalení

50 gslanina

náplň

1 lžičkasůl
25 gstrouhanka
2 kshouska
1 ksmenší cibule
mletý pepř
150 ghovězí maso
100 gvepřový bůček

omáčka

sůl
1-2 lžícehladká mouka
650 mlhovězí vývar

Postup přípravy

Housky namočíme a vymačkáme. Maso se žemlí jemně pomeleme, přidáme vejce, strouhanku nadrobno nakrájenou cibuli, důkladně promícháme a dochutíme solí i pepřem. Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji necháme zesklovatět. Zelí očistíme, košťály vyřízneme a zelí spaříme horkou vodou. Vyjmeme, ochladíme a rozebereme. Silnější listy naplníme masovou směsí a zabalíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, osmažíme na rozehřátém sádle a zastříkneme vodou. Do základu naskládáme plněné listy, přikryjeme pokličkou a dusíme zvolna asi 20 minut. Pak závitky vyndáme. Základ vysmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Provařenou šťávu dochutíme solí a přecedíme na závitky, přidáme slaninu a krátce prohřejeme. Plněný zelný list podáváme s dušenou rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněný zelný list

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena