Vaření.czReceptyPlněný zelný list s rajskou omáčkou

Plněný zelný list s rajskou omáčkou

Recept na poctivý český oběd z mletého masa.


2.714x
90 min

Ingredience

4 listyhlávkové zelí

podle chuti

cukr
sůl
ocet

směs

1 ksvejce
10 dkgstrouhanka
30 dkghladká mouka
500 gmleté maso

omáčka

10 dkgceler
2 ksmrkev
3 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
2 ksmalý rajský protlak

podle potřeby

1 lžícesádlo
1.5 dlvoda
hladká mouka

Postup přípravy

Smícháme 500 g mletého masa s jedním vejcem,15 dkg hladké mouky,10 dkg strouhanky, solí a mletým pepřem. Vše pořádně zamícháme. Z hlavky zelí odloupneme čtyři listy a dáme je spařit do vařicí vody. Spařené listy rozložíme a mleté maso rozdělíme na čtyři díly. Z mletého masa vytvarujeme placičky a pokládáme je na zelné listy, které zavineme a položíme na vymaštěný pekáč. Dáme zprudka zapéct na 200 °C na 10 minut. Do hrnku dáme 1,5 dcl vody, ve které rozmícháme dvě lžičky rajského protlaku. Zapečené maso tímto podlijeme, teplotu stáhneme na 160 °C a zvolna pečeme 40 minut. Mezitím nachystáme základ na rajskou omáčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (celer, mrkev) očistíme a nakrájíme na kousky. Připravíme si vývar z nového koření a bobkového listu. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a zarestujeme s rajským protlakem. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme až zelenina změkne. Potom přidáme výpek z upečených zelných listů a přilijeme vývar připravený z nového koření a z bobkového listu. Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou a dochutíme cukrem, solí a octem. Plněný zelný list s rajskou omáčkou podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.

Mleté

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!

Jako

user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný zelný list s rajskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena