Plnění utopenci

Snad tradiční recept na utopence.


4.738x
35 min
7×

Postup přípravy

Nejprve je nutné najít opravdu chuťově dobré špekáčky. To v dnešní době není jednoduchý úkol.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme se sterilovanou kapií a jemně nasekanými feferonkami. Mírně osolíme, přidáme olej a dobře promícháme.

Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme a naplníme připravenou směsí zeleniny. Do každého špekáčku ještě vložíme řez kyselé okurky a naskládáme do vhodné nádoby.

Ocet, cukr, koření a vodu svaříme, podle potřeby osolíme. Pokud máme, můžeme použít i zbývající nálev z okurek. Převaříme přibližně 1 minutu. Necháme chvilku zchladnout a ještě teplým nálevem zaléváme připravené utopence.

Tradiční plněné utopence necháme vychladnout a uložíme do lednice. Necháme minimálně týden uležet a pak podáváme jako chuťovku.
user-icon

autor tomik.pb


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plnění utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká