Plnění telecí ptáčci

Recept na španělské ptáčky z telecího masa.


5.06x
90 min
1×

Ingredience

2 kscibule
1-2 ksklobása
100 gšpek
400 mlhovězí vývar
200 gsterilované okurky
6 lžicdijonská hořčice
4 ksvejce natvrdo
4 plátkytelecí zadní

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Telecí plátky, použila jsem část z ořechu, rozklepeme do tenkých plátků. Ty moje vypadaly jako sloní uši. Osolíme je, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Slaninu nebo špek, klobásu a okurky nakrájíme na dlouhé tenčí kousky. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme a měsíčky. Vejce rozčtvrtíme. Na připravené telecí plátky poklademe k jedné straně slaninu, vejce, okurky, klobásu a okurky. Opatrně zavineme a podle potřeby zpevníme nití. Pak ptáčky ještě osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, vložíme telecí ptáčky a zprudka je ze všech stran orestujeme dozlatova. Pak je podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme, až téměř změknou. Můžeme je dát do papiňáku, ale telecí je měkké celkem rychle. Do hrnce přidáme suroviny, které se nevešly do ptáčků, a dusíme doměkka. Podle potřeby samozřejmě přiléváme vývar nebo vodu a ptáčky otáčíme. Měkké plněné telecí ptáčky vyjmeme, omáčku zahustíme buď jíškou nebo část omáčky rozmixujeme. Nakonec ještě ochutíme solí, pepřem nebo hořčicí podle chuti a vrátíme prohřát ptáčky. Plnění telecí ptáčci jsou výborní s rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plnění telecí ptáčci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena