Plněné zapečené žampióny

Recept na žampióny plněné mletým masem, sypané sýrem a zapečené v troubě.


4.563x
30 min
14×

Postup přípravy

Žampióny očistíme, zbavíme noh a mírně vyřízneme vnitřek. Nesolíme.

Příprava směsi: Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vajíčkem, půlkou lžičky sladké papriky, špetkou pepře a soli. Podle chuti přidáme chilli omáčku (mě se osvědčila chilli omáčka, kterou prodávají Vietnamci) a 1 lžičku koření tandoori masala. Dá se koupit na trzích nebo ve specializovaných prodejnách - vřele doporučuji. Koření výrazně aromatické, perfektně ochutí jakékoli maso.

Žampióny naplníme tak, že směs přesahuje okraj žampiónu asi o 0,5 cm, do středu této směsi vtlačíme nastrouhaný sýr (množství jako když nabíráme špetku), sýr v prstech stlačíme, aby se ho tam vešlo co nejvíc a opatrně vtlačíme do směsi - takže masová směs pak jakoby přetéká přes okraj žampiónu.

Plněné žampióny vyskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na 200 °C .

Jako přílohu lze podávat vařené maštěné brambory, dobře chutnají i hranolky.

Popis možná vypadá složitěji, ale je to jednoduché, navíc mleté maso dobře drží pohromadě, takže není třeba se bát, že by vám ze žampiónů vypadlo.
user-icon

autor Smudlina1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné zapečené žampióny

Zpět na recept