Plněné rolky z flank steaku

Rolky z hovězího flank steaku plněné paprikou a jarní cibulkou. Pokrm podáváme s cibulovým chutney a bramborem.


4.130x
35 min

Ingredience

1 ksčervená kapie
2 ksjarní cibulka
450 ghovězí flank steak

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
worcesterová omáčka
mletý černý pepř

příloha

cibulové chutney

Postup přípravy

Flank steak očistíme a rozdělíme na dva plátky, které tence rozklepeme. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany zakápneme worcesterovou omáčkou. Pak plátky masa potřeme olejem a odložíme nejméně na 30 minut do chladu, nejlépe však přes noc.

Papriku omyjeme, potřeme olejem, vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C a z obou stran opečeme dohněda. Potom papriku sloupneme, rozkrojíme podélně na poloviny a zbavíme semínek. Jarní cibulky očistíme, zkrátíme na délku steaku a na oleji zvolna orestujeme téměř doměkka.

Odleželé plátky masa poklademe plátkem papriky a orestovanou cibulkou. Maso svineme do rolky a zajistíme párátkem. Pak na rozpálené pánvi s velmi malým množstvím oleje (stačí jen několik kapek) rolky opékáme z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Rolky i s výpekem přendáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Maso necháme ještě 10 - 15 minut dojít (záleží na požadovaném propečení) a můžeme servírovat.

Plněné rolky z flank steaku rozřízneme šikmo na poloviny, přendáme na nahřáté talíře a obložíme Cibulovým chutney. Podáváme s bramborem připraveným na oblíbený způsob a čerstvým zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné rolky z flank steaku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena