Pochoutka vhodná jako doplněk k čaji.
2 šálky | vývar |
1 ks | vejce |
1 lžíce | sojová omáčka |
1 lžíce | suché bílé víno |
pepř a sůl | |
1 lžička | zelený čaj |
500 g | mladé salátové okurky |
250 g | vepřové maso |
2 lžíce | bramborový škrob |
Okurky podélně rozřízneme a vydlabeme. Maso, které jsme jemně umleli, smícháme s vejcem, vínem, špetkou mletého pepře, rozemnutými lístky čaje, bramborovým škrobem a solí. Vzniklou směs pečeme za stálého míchání v horkém oleji až dozlatova.
Směs necháme vychladnout. Vydlabané okurky směsí naplníme, vložíme do horkého oleje a opečeme. Nakonec je naskládáme do pekáče, zalijeme vývarem se sójovou omáčkou a vaříme doměkka.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.