Vaření.czReceptyPlněné kokotky s křepelčími vejci

Plněné kokotky s křepelčími vejci

Kokotky plněné slaninou, sýry a vajíčkem, poté zapečené. Recept je poměrně jednoduchý a výsledek moc dobrý.


5.03x
25 min

Postup přípravy

Nejprve si vyložíme kokotky (malé keramické mističky) plátky slaniny, vsypeme strouhaný eidam, na kostičky pokrájenou slaninu, dále pak kousky hermelínu, romadúru a šunkového salámu. Obsah lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a vše zalijeme nerozšlehanými křepelčími vejci, můžeme použít i slepičí samozřejmě. Potom osolíme, opepříme, případně použijeme i bylinky podle vlastní chuti. Plněné kokotky s křepelčími vejci vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a pečeme asi 15 minut, dokud není vejce hotové a slanina na krajích křupavá. Plněné kokotky s křepelčími vejci podáváme ihned po přípravě, nejlépe chutnají s čerstvým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné kokotky s křepelčími vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena