Plněná pečená husa

Výborný recept na nadívanou husu. Můj první pokus o nadívanou husu a hned dopadl velmi dobře!


4.714x
160 min
2×

Ingredience

200 gslanina
2 lžícemáslo
2 kscibule
3 ksžemle
1 kshusa
120 gkořenová zelenina
1 lžícemaizena

podle chuti

sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

Omytou husu osušíme a uvnitř i na povrchu dobře osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Žemle nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) očistíme a nakrájíme na kostky. Na pánvi opražíme nakrájenou slaninu a nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené žemle a dohromady opražíme. Náplň můžeme upravit podle chuti. Já jsem místo slaniny použila uzené maso. Osolíme a ochutíme tymiánem. Husu naplníme nádivkou a otvor zašijeme. Poté husu vložíme do pekáče a trochu podlijeme vodou. Přikrytou husu pečeme při 200 °C asi 1 hodinu. Husu po hodině odkryjeme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Dále husu pečeme při 180 °C necelé 2 hodiny. Během pečení často přeléváme husu vypečenou šťávou. Po upečení husu vyjmeme z pekáče a vypečený tuk slijeme do rendlíku. Výpek rozmixujeme ručním šlehačem a trochu zahustíme maizenou nebo jíškou a vytvoříme tak omáčku. Plněnou pečenou husu podáváme jako sváteční hlavní chod s přílohou podle chuti. My měli k huse kynutý knedlík. Vhodné jsou i brambory se zelím.
user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněná pečená husa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena