Krůtu připravíme k pečení.
Zeleninu necháme rozmrazit. Cibule očistíme a nakrájíme najemno. Rýži uvaříme dle návodu, v osolené vodě a přidáme do ní ještě kari koření. Rýže by měla být tvrdší.
Bobkový list, nové koření a jalovec rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Smícháme rozdrcené koření, sójovou omáčku a worchesterovou omáčku.
Vnitřnosti jemně nakrájíme.
Koření a směs na steak smícháme. Přidáme olivový olej, zamícháme a krůtu směsí důkladně potřeme. Uložíme ji do chladu.
Připravíme si náplň. Smícháme rýži, vnitřnosti, vejce, zbytek kořenící směsi.
Krůtu naplníme, uzavřeme jehlami nebo zašijeme. Uložíme do přiměřeného pekáče s poklopem.
Bujonové kostky rozpustíme ve vroucí vodě a "vývarem" krůtu podlejeme.
Troubu nastavíme bez předehřátí na 180°C a pečeme asi 1 hodinu. Pak přeléváme vypečenou šťávou a bujonem. Po asi 30 minutách kontrolujeme stav prsních svalů píchnutím nejlépe dvoujehlovkou - obracečkou. Pokud není v prsou indikátor propečení ke kosti, nesmí být ve šťávě krev. Když se tam krev neobjevuje, je krůta propečena, vypneme troubu a necháme dojít.
Porcování, servírování a přílohy volíme podle chuti a fantazie.