- | sůl | |
1 šálek | máslo | |
4 plátky | šunka | |
1 kg | brambory | |
- | pepř | |
1 sklenka | bílé víno | |
1 ks | jehněčí kýta | |
100 g | bílý ovčí sýr | |
- | petrželka nasekaná |
Vykostíme jehněčí kýtu a naklepeme. Maso omyjeme, osušíme, potřeme pepřem a solí a posypeme zelenou petrželkou. Maso rozložíme a položíme do něj plátky šunky a navrch sýr. Vše opatrně zabalíme jako roládu a svážeme pevnou nití.
Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáče a opečeme ze všech stran. Když nám maso hezky zahnědlo, tak ho zalijeme vínem a je-li potřeba tak i vodou. Následně pečeme asi 1/2 hodiny. Mezitím si očistíme brambory - mohou být spíš menší. Osolíme je, trochu opepříme a celé je přidáme k masu na pekáč. Pečeme na střední teplotu ještě asi hodinu a čtvrt. Je-li potřeba, podléváme vodou.
Když je vše hotové, pokrájíme roládu na plátky tak, aby byl vidět řez. Ozdobíme talíř a přidáme čerstvý salát.
Foto:www.profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena