Plněná jehněčí kýta

Výborný recept na jehněčí roládu s ovčím sýrem, která se hodí pro zpestření nejen velikonočních svátků.


3.01027x
120 min

Postup přípravy

Vykostíme jehněčí kýtu a naklepeme. Maso omyjeme, osušíme, potřeme pepřem a solí a posypeme zelenou petrželkou. Maso rozložíme a položíme do něj plátky šunky a navrch sýr. Vše opatrně zabalíme jako roládu a svážeme pevnou nití.


Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáče a opečeme ze všech stran. Když nám maso hezky zahnědlo, tak ho zalijeme vínem a je-li potřeba tak i vodou. Následně pečeme asi 1/2 hodiny. Mezitím si očistíme brambory - mohou být spíš menší. Osolíme je, trochu opepříme a celé je přidáme k masu na pekáč. Pečeme na střední teplotu ještě asi hodinu a čtvrt. Je-li potřeba, podléváme vodou.


Když je vše hotové, pokrájíme roládu na plátky tak, aby byl vidět řez. Ozdobíme talíř a přidáme čerstvý salát.



Foto:www.profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná jehněčí kýta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena