Placičky s vepřovým masem a kuskusem

Recept na netradiční placičky, které jsou vhodné jako pohoštění k vínu a pivu.


4.831x
45 min
1×

Ingredience

50 gslanina
3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
100 gkuskus
3 lžíceolivový olej
4 lžícezakysaná smetana
200 gmleté vepřové maso
50 gsýr ementálského typu

podle chuti

sůl
petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nakrájíme.

Připravíme těsto. Vejce rozšleháme, spojíme s mletým masem, přidáme kuskus, olej, utřený česnek, zakysanou smetanu, sýr, slaninu a petrželku. Hmotu necháme 2 hodiny rozležet v chladu.

Z těsta tvoříme mokrýma rukama malé placičky, které pozvolna pečeme na suché pánvi dorůžova.

Podáváme teplé nebo studené jako chuťovku k vínu nebo pivu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Placičky s vepřovým masem a kuskusem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká