Pizza s uzenou makrelou

Netradiční recept pro milovníky pizzy a uzené makrely.


3.49x
75 min

Ingredience

1 kscibule
tymián
250 grajče
mletý pepř
150 gtvrdý sýr
čerstvá bazalka
8 ksčerné olivy
250 guzená makrela
mletá pálivá paprika

těsto

0.5 lžičkysůl
2.5 dlmléko
30 gtuk
0.5 kostkydroždí
1 lžičkacukr krupice
250 ghladká mouka

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy a uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme 0,5 dl vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek.
Pak do mouky přilijeme zbylé mléko, přidáme sůl a rozměklý tuk. Zaděláme hladké nelepivé těsto, které přikryté utěrkou necháme v teple vykynout.

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Makrelu stáhneme, zbavíme kostí a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na proužky. Sýr nakrájíme na kostičky.

Formu na pizzu vytřeme olejem a roztáhneme na ni těsto. Na těsto poklademe plátky rajčat, na ně kousky makrely a celou pizzu posypeme cibulí. Poprášíme paprikou, pepřem i tymiánem a ozdobíme půlkami oliv a lístečky bazalky. Na povrch pizzy rovnoměrně rozložíme sýr.

Pizzu s uzenou makrelou pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň do zrůžovění - asi 40 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza s uzenou makrelou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká