Piškotový smetanový dort

Nenáročný, ale vděčný dort z piškotů a zakysané smetany vhodný jak pro malé děti, tak pro velké rodiče nebo pro návštěvy. Do jednotlivých vrstev můžete nastrouhat čokoládu.


3.0247x
15 min
2×

Postup přípravy

Dortovou formu vyložíme alobalem. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem.



Připravenou dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů. Na ni vylijeme část ochucené kysané smetany. Na vrstvu smetany opět rozložíme piškoty a přelijeme částí smetany. Celý postup opakujeme do vyčerpání ingrediencí.



Poslední vrstvu dortu ozdobíme okapaným kompotovaným nebo čerstvým ovocem. Takto připravený dort vložíme do lednice, kde jej necháme 2 hodiny ztuhnout.



Ztuhlý dort nakrájíme a ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
user-icon

autor svachovai


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový smetanový dort

Zpět na recept