Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky.
Připravíme si také otevírací koláčovou formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně zašleháme moučkový cukr. Poté zlehka přimícháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme do koláčové formy, poté na něj navrstvíme nakrájené broskve.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova (zhruba 45 minut).
Vychladlý koláč s broskvemi krájíme na kousky a podáváme ke kávě či čaji.
nevím kde byla chyba ale poprvé kdyz jsem slehala ty bilky se spetkou soli mi nesel uslehat snih ,skusila jsem to na podruhe bez soli a bylo to v pohode,pekla jsem na 160C v horkovzdusne cca 30-35min.vysledek docela dobry,ale moc prostý,za to byl rychlý. Hodnotím jako průměrný rychlí recept :-)