Kuřecí prsa s broskví trochu jinak

Miluju kombinaci kuřete s broskvemi, a tak jsem si vytvořila alternativu, která je něco mezi plátkem s broskví a asijskou směsí k rýži.


3.45x
60 min

Ingredience

4 kskuřecí prsa

podle chuti

sůl
koření

náplň

150 gniva
4 kskompotované broskve

podle potřeby

bílé víno

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Kompotované broskve nakrájíme na proužky a nivu také.

Nožem asi centimetr od sebe uděláme vertikálně zářezy do masa tak, abychom prsa neprořízli. Do mezer vložíme plátek broskve a plátek nivy. Vznikne nám taková harmonika. Podle chuti osolíme a okořeníme chilli, kořením na kuře, kořením na čínu, případně sojovou omáčkou, prostě co vám doma chutná.

Do uzavíratelného zapékacího pekáčku nalijeme asi deci bílého vína a podle potřeby šťávu z broskvového kompotu. Prsa tam pomocí obracečky přeneseme, aby se to nerozsypalo, lze použít i párátka.

Kuřecí prsa dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Asi půl hodiny dusíme, pak odkryjeme a počkáme, až se vypeče trochu šťávy. Jakmile je maso zlaté, posypeme zbytkem nivy. Kdo má rád extra sladké, může trochu polít medem. Když je niva rozteklá, vyndáváme a podáváme.

Kuřecí prsa s broskví trochu jinak doporučuji podávat s americkými brambory - syrové brambory vydrhneme i se slupkou, nakrájíme na měsíčky nebo plátky a na olivovém oleji upečeme. Americké brambory máme radši než hranolky. Pokud máte rádi asijskou obdobu, tak rýži. Klidně může být jen příloha z ledového salátu. Dresink můžeme použít majonézový i jogurtový.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s broskví trochu jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena