Z lehkého piškotového těsta vykouzlíte nejen velikonočního beránka, ale i skvělý základ pro různé moučníky. Pár základních surovin, trocha trpělivosti a výsledkem je nadýchaný dezert, který si říká o kreativní zdobení.
Jak upéct dokonalé piškotové těsto: Nejčastější chyby a jejich řešení
Piškotové těsto je sice jednoduché na přípravu, ale vyžaduje pečlivost a správnou techniku. Stačí malá chyba a místo nadýchaného dortového korpusu vznikne hutný, nebo naopak propadlý moučník. Pojďme se podívat na nejčastější problémy a jak se jim vyhnout.

Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?
Velikonoční beránek je symbolem svátků jara a nechybí na svátečních stolech. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Na konci článku si můžete dát velikonoční kvíz a vyzkoušet tak své znalosti!

Autor:Veronika

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena