Piškotová mandlová roláda

Recept na sladkou roládu plněnou pudinkovým krémem.


5.03x
45 min

Ingredience

těsto

6 vejce
6 lžiccukr krupice
2 lžíceamaretto
6 lžicpolohrubá mouka

krém

200 gmáslo
300 mlmléko
100 gcukr moučka
1 vanilkový cukr
100 gsekané mandle
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

100 gmandlové lupínky

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem a krupicí do pěny. Postupně vmícháme polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 200 °C.

Ještě horký plát těsta přeneseme na čistou utěrku, opatrně sloupneme pečicí papír a těsto srolujeme do utěrky. Korpus na roládu takto necháme vychladnout.

Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který také necháme úplně vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem, vmícháme studený pudink a nakonec nasucho opražené nasekané mandle. Pokud na krém použijeme mandlový pudinkový prášek, bude výsledek ještě lepší!

Piškot rozvineme, pokapeme amarettem (případně vaječným koňakem), potřeme připraveným krémem a opět zavineme. Povrch piškotové mandlové rolády potřeme slabou vrstvou krému a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Piškotová mandlová roláda je opravdu skvělá - ke kávě i čaji.
user-icon

autor Lulu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová mandlová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.