Piškot brdské babičky

Recept na výborný piškot.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušhleháme úplně doběla, pak zašleháme 2 lžíce oleje. Poté si z bílků ušleháme pevný sníh. Nejdříve do ušlehaných žloutků postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Na závěr vmícháme sníh.

Formu použijeme podle toho, co zamýšlíme s piškotem dělat - dortovou či zapékací mísu. 

Troubu předehřejeme na 180 °C, cca po 10 minutách teplotu snížíme a zkoušíme špejlí. Pozor! Po vyndání z trouby piškot spadne, to je v pořádku.

Náplň na piškot brdské babičky použijeme dle vlastního uvážení, např. šlehačku se zakysanou smetanou a mandarinkami.
user-icon

autor Květa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškot brdské babičky

Zpět na recept