Pirohy plněné zelím

Pravé ruské pirožky si musíte doma zkusit udělat také. Náplně můžete samozřejmě obměňovat.


2.9933x
45 min

Postup přípravy

Očištěné zelí nakrájíme na malé kostičky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a ještě vymačkáme přebytečnou vodu. Vařená oloupaná 3 vejce nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s nasekaným čerstvým koprem a vařeným zelím. Směs osolíme a opepříme.

Listové těsto rozválíme na válu na plát, rozdělíme nožem na větší čtverce a na každý dáme kopeček zelné nádivky. Zabalíme do tvaru pirohů, přeložíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Pirohy plněné zelím ihned podáváme. Dobré jsou i studené.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pirohy plněné zelím

Zpět na recept