Pirohy plněné masem

Recept na pečené trojhránky z pivního těsta plněné směsí kořeněného mletého a uzeného masa.


4.221x
90 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme pivní těsto. Z prosáté osolené mouky, tuku a piva vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet.

Mezitím si připravíme masovou náplň. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vařené uzené maso jemně usekáme. V míse promícháme mleté maso s uzeným a cibulí. Směs ochutíme kořením tandoori, solí, pepřem a hořčicí. Vše propracujeme v hladkou náplň.

Z těsta vyválíme tenkou placku, ze které nakrájíme rádýlkem větší čtverce. Na každý díl těsta klademe lžící masovou nádivku a protilehlé rohy spojíme rozšlehaným vejcem. Pečeme za občasného potírání máslem při teplotě 190 °C dorůžova.

Pirohy plněné masem můžeme podávat teplé nebo studené. Výborně chutnají se zeleninovým salátem nebo jako příloha k vývarům.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pirohy plněné masem

Zpět na recept