Plněné bramborové pirohy

Recept na bramborové pirohy plněné hlávkovým zelím a vařenými vejci.


4.210x
45 min
1×

Ingredience

náplň

0.5 dlolej
1 špetkasůl
3 ksvejce
1 kscibule
1 dlvoda
2 lžícecukr krystal
0.5 kghlávkové zelí
1 špetkamletý černý pepř

podle potřeby

2 dlolej

těsto

1 lžičkasůl
4 ksvejce
1 kgbrambory
0.5 kgpolohrubá mouka

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, očistíme, nastrouháme a přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl. Vypracujeme polotuhé těsto. Těsto rozdělíme na cca 4 části. Každou část rozválíme, rozdělíme na 6 částí a poté naplníme směsí. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kousky. Hlávkové zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, přidáme zelí, posolíme, přidáme cukr (podle chuti 1 - 2 polévkové lžíce), podlijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí můžeme dochutit mletým černým pepřem. Vychladlou směsí s nakrájenými vejci naplníme čtverečky bramborového těsta. Z množství uváděného v tomto receptu mi vyšlo 24 kusů. Plněné bramborové pirohy osmažíme dorůžova ve větším množství oleje nebo sádla. Plněné bramborové pirohy se dají jíst teplé i studené. Pirohy můžeme podávat jako hlavní jídlo i jako chuťovku.
user-icon

autor bonka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné bramborové pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena