Pečené pirožky s brynzou

Rychlá chuťovka z listového těsta, brynzy a špenátu.


4.725x
35 min
3×

Postup přípravy

Bramboru uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Špenát očistíme, omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Náplň: Brynzu umícháme s česnekem, studenou nastrouhanou bramborou a špenátem. Plát těsta rozkrájíme pomocí rádýlka na čtverce. Na každý dílek klademe lžičkou náplň, přehneme na trojhránek a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě předtopené na 220 °C, dokud pirožky nezrůžoví. Pirožky plněné brynzou a špenátem podáváme jako chuťovku k vínu, pivu nebo čaji. Můžeme je konzumovat jak teplé, tak i studené.

Další výborné recepty z listového těsta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené pirožky s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena