Houbové pirožky

Recept na slané pečivo plněné houbovou směsí.


5.01x
60 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
2 ksšalotka
4 lžícericotta
250 gčerstvé houby
2 kslistové těsto (rozválený plát)

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

na potření

1-2 ksvejce

na ozdobu

semínka

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, oloupaný česnek na plátky. Máslo rozpustíme na pánvi, vsypeme cibulku a osmahneme, přidáme česnek a necháme jen krátce orestovat. Po chvíli přidáme houby, maličko podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Houby poté ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Houbovou směs vsypeme do cedníku, necháme okapat veškerou přebytečnou vodu a vychladnout. Do vychladlých hub vmícháme ricottu. Listové těsto nakrájíme na obdélníky. Každý naplníme houbovou směs a přehneme na delší straně, konce pomocí prstů důkladně zmáčkneme, ale se pirožky nerozlepily. Okraje můžeme ozdobit třeba vidličkou. Na povrchu jemně propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky (sezam, chia a jiné). n Houbové pirožky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova. Houbové pirožky podáváme jako slanou chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové pirožky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena