Pinguino nanuk

Recept na jednoduché nanuky, které si můžeme připravit doma ve zmrzlinovači.


5.06x
30 min

Ingredience

krém

125 gcukr
300 mlmléko
125 mlsmetana
1 ksvanilkový lusk

na obalení

200 ghořká čokoláda
200 gbílá čokoláda

podle potřeby

oříšky

Postup přípravy

Nejprve si připravíme smetanový krém. Mléko dáme vařit s cukrem, smetanou a vanilkovým naříznutým luskem.Teplota musí být 85 °C. Jakmile jsme dosáhli teploty, okamžitě hrnec odstavíme a vychladíme v míse s ledovou vodou. Musíme rychle snížit teplotu. Připravený krém vlijeme do zmrzlinovače a necháme ho pracovat alespoň 30 minut, do úplného zhoustnutí krému. Hotový krém nalijeme do silikonových nanukových forem tak, aby byl krém dobře rozlitý a netvořily se bubliny. Do středu vložíme nanukovou tyčku. Nejlépe přes celou noc necháme formičky v mrazáku. Na druhý den v mikrovlnce nebo vodní lázni roztavíme bílou a hořkou čokoládu a necháme ji vychladnout při pokojové teplotě. Vytáhneme formy z mrazáku a nanuky vyjmeme z formiček. 3 nanuky dobře namáčíme v tmavé čokoládách a 3 ve světlé čokoládě. Nejlépe s trpělivostí, aby čokoláda pokrývala celý nanuk bez tyček. Obalené nanuky v čokoládě necháme na pečicím papíru v mrazáku alespoň hodinu ztuhnout. Pokud chceme nanuky obalit v oříšcích, obalíme je hned před ztuhnutím čokolády. Pinguino nanuky můžeme po hodině podávat. Zaručeně nás osvěží.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pinguino nanuk

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena