Pinguino nanuk

Recept na jednoduché nanuky, které si můžeme připravit doma ve zmrzlinovači.


5.06x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme smetanový krém. Mléko dáme vařit s cukrem, smetanou a vanilkovým naříznutým luskem.Teplota musí být 85 °C. Jakmile jsme dosáhli teploty, okamžitě hrnec odstavíme a vychladíme v míse s ledovou vodou. Musíme rychle snížit teplotu. Připravený krém vlijeme do zmrzlinovače a necháme ho pracovat alespoň 30 minut, do úplného zhoustnutí krému.

Hotový krém nalijeme do silikonových nanukových forem tak, aby byl krém dobře rozlitý a netvořily se bubliny. Do středu vložíme nanukovou tyčku. Nejlépe přes celou noc necháme formičky v mrazáku.

Na druhý den v mikrovlnce nebo vodní lázni roztavíme bílou a hořkou čokoládu a necháme ji vychladnout při pokojové teplotě.

Vytáhneme formy z mrazáku a nanuky vyjmeme z formiček. 3 nanuky dobře namáčíme v tmavé čokoládách a 3 ve světlé čokoládě. Nejlépe s trpělivostí, aby čokoláda pokrývala celý nanuk bez tyček. Obalené nanuky v čokoládě necháme na pečicím papíru v mrazáku alespoň hodinu ztuhnout. Pokud chceme nanuky obalit v oříšcích, obalíme je hned před ztuhnutím čokolády.

Pinguino nanuky můžeme po hodině podávat. Zaručeně nás osvěží.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pinguino nanuk

Zpět na recept