Nejprve si připravíme smetanový krém. Mléko dáme vařit s cukrem, smetanou a vanilkovým naříznutým luskem.Teplota musí být 85 °C. Jakmile jsme dosáhli teploty, okamžitě hrnec odstavíme a vychladíme v míse s ledovou vodou. Musíme rychle snížit teplotu. Připravený krém vlijeme do zmrzlinovače a necháme ho pracovat alespoň 30 minut, do úplného zhoustnutí krému.
Hotový krém nalijeme do silikonových nanukových forem tak, aby byl krém dobře rozlitý a netvořily se bubliny. Do středu vložíme nanukovou tyčku. Nejlépe přes celou noc necháme formičky v mrazáku.
Na druhý den v mikrovlnce nebo vodní lázni roztavíme bílou a hořkou čokoládu a necháme ji vychladnout při pokojové teplotě.
Vytáhneme formy z mrazáku a nanuky vyjmeme z formiček. 3 nanuky dobře namáčíme v tmavé čokoládách a 3 ve světlé čokoládě. Nejlépe s trpělivostí, aby čokoláda pokrývala celý nanuk bez tyček. Obalené nanuky v čokoládě necháme na pečicím papíru v mrazáku alespoň hodinu ztuhnout. Pokud chceme nanuky obalit v oříšcích, obalíme je hned před ztuhnutím čokolády.
Pinguino nanuky můžeme po hodině podávat. Zaručeně nás osvěží.