Pikantní zelná polévka

Jemná polévka z kysaného zelí ostřejší chuti.


3.2113x
45 min
4×

Postup přípravy

Nejprve zelí důkladně omyjeme studenou vodou a scedíme. Dáme do hrnce s pokrájenou klobáskou a vaříme s kmínem a solí. Do druhého hrnce dáme vařit brambory pokrájené na kostičky, osolené a s kmínem. Do třetího kastrůlku dáme trochu oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a dusíme ji doměkka, pak přidáme hladkou mouku a pálivou papriku. Vznikne nám cibulová jíška. Brambory po uvaření scedíme a vmícháme k zelí klobásou. Zelí necedíme! Nakonec přidáme jíšku a necháme provařit. Po nalití na talíř přidáme 1 polévkovou lžíci zakysané smetany a můžeme přizdobit snítkou libečku.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní zelná polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena