Vaření.czReceptyPikantní silvestrovské kolínko

Pikantní silvestrovské kolínko

Pečené vepřové koleno ostřejší chuti bude jistě vhodným pohoštěním při silvestrovské noci.


3.293x
160 min
4×

Ingredience

2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
2 ksvepřové koleno
10 kuličekcelý černý pepř

marináda

3 stroužkyčesnek
5 lžicolej
2 kschilli paprička
2 lžícemed
4 lžícesojová omáčka
3 lžícecitronová šťáva
0.5 lžičkykayenský pepř
2 lžícetřtinový cukr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Očištěná kolena vložíme do vroucí vody ochucené solí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Vepřová kolena vaříme velice pozvolna do poloměkka. Pak je necháme okapat a vychladnout. Vývar uchováme na podlévání. Mezitím si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Olej promícháme s medem, prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, jemně usekanými papričkami, citronovou šťávou a cukrem. Podle potřeby marinádu dochutíme kayenským pepřem a solí. Kůži vychladlých kolen na několika místech nařízneme, přelijeme marinádou a za občasného obracení necháme asi 3 hodiny odležet. Pak maso přendáme do pekáče a za občasného polévání vývarem, marinádou a vlastní šťávou pečeme při 200 °C dozlatova. Pikantní vepřová kolena rozdělíme na porce a podáváme s nejrůznějšími dipy, zeleninou a pečivem podle vlastní chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní silvestrovské kolínko

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena