Pikantní silvestrovské kolínko

Pečené vepřové koleno ostřejší chuti bude jistě vhodným pohoštěním při silvestrovské noci.


3.292x
160 min
4×

Postup přípravy

Očištěná kolena vložíme do vroucí vody ochucené solí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Vepřová kolena vaříme velice pozvolna do poloměkka. Pak je necháme okapat a vychladnout. Vývar uchováme na podlévání.

Mezitím si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Olej promícháme s medem, prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, jemně usekanými papričkami, citronovou šťávou a cukrem. Podle potřeby marinádu dochutíme kayenským pepřem a solí.

Kůži vychladlých kolen na několika místech nařízneme, přelijeme marinádou a za občasného obracení necháme asi 3 hodiny odležet. Pak maso přendáme do pekáče a za občasného polévání vývarem, marinádou a vlastní šťávou pečeme při 200 °C dozlatova.

Pikantní vepřová kolena rozdělíme na porce a podáváme s nejrůznějšími dipy, zeleninou a pečivem podle vlastní chuti.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní silvestrovské kolínko

Zpět na recept