olej | |
sůl | |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
20 g | sádlo |
150 g | rajče |
300 g | rýže |
strouhaný sýr | |
100 g | vařené uzené maso |
100 g | čerstvé houby |
100 g | sterilovaný hrášek |
Rozšleháme vejce, osolíme ho a na oleji z něj usmažíme omeletu. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a zpěníme na sádle. Přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme.
Dále přidáme rýži, kterou jsme předtím uvařili. Vmícháme do ní hrášek, nakrájené vařené uzené maso a také omeletu nakrájenou na nudličky. Osolíme a směs zapečeme v troubě.
Z horkého rizota děláme velké kopečky nejlépe pomocí naběračky. Kopečky obložíme plátky rajčat podušených na oleji. Vše zasypeme sýrem.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.