olej | ||
sůl | ||
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
20 g | sádlo | |
150 g | rajče | |
300 g | rýže | |
strouhaný sýr | ||
100 g | maso uzené vařené | |
100 g | houby čerstvé | |
100 g | hrášek sterilovaný |
Rozšleháme vejce, osolíme ho a na oleji z něj usmažíme omeletu. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a zpěníme na sádle. Přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme.
Dále přidáme rýži, kterou jsme předtím uvařili. Vmícháme do ní hrášek, nakrájené vařené uzené maso a také omeletu nakrájenou na nudličky. Osolíme a směs zapečeme v troubě.
Z horkého rizota děláme velké kopečky nejlépe pomocí naběračky. Kopečky obložíme plátky rajčat podušených na oleji. Vše zasypeme sýrem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena