Plátky vepřové kýty naklepeme z obou stran, osolíme a na každý nameleme chilli koření a čtyřbarevný pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čedar nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme se špetkou soli, chilli koření, mletého černého pepře, lžící bílého jogurtu a prolisovaným česnekem. Strouhanku smícháme s trochou čedaru.
Řízky obalíme v hladké mouce, protáhneme ve vaječné směsi a obalíme v jemné strouhance.
Pikantní řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Pikantní řízek z Krnova podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s chlebem namazaným hořčicí a kyselou okurkou. Řízky jsou samozřejmě skvělé teplé i za studena.
Foto: Shutterstock.com
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.

Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.

Autor:veraricna




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena