Do zadělávací mísy dáme mouku, rozměklý tuk, vejce a sůl. Elektrickým hnětačem přísady zpracujeme. Pak je rukama spojíme do hladkého těsta a necháme půl hodiny v chladničce odpočinout.
Těsto rozdělíme na poloviny a z každé na vále vyválíme kulatou placku. Můžeme těstem vyložit i větší plech. Placky přeneseme na vymaštěné koláčové formy a prsty ho natáhneme do krajů. Několikrát těsto propíchneme.
Smícháme kečup s najemno nastrouhaným česnekem, olejem, vejcem, solí, muškátovým oříškem a oreganem. Směsí potřeme obě pizzy a bohatě je posypeme strouhaným sýrem a poklademe kolečky salámu i klobásy (čabajka, gombasecká). Doprostřed ozdobně naaranžujeme dvě kolečka šunky a povrch pikantní pizzy posypeme oreganem.
Pikantní pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut na 200 °C.
Oregano můžeme nahradit tymiánem.