Pikantní losos s nivovou omáčkou

Výborný hlavní chod, který nám přípravou zabere jen pár minut, přitom jej bez obav můžeme podávat jako slavnostní.


3.434x
30 min
5×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
máslo
0.5 kscitron
chilli
olivový olej
hladká mouka
mletý koriandr
2 ksfilé z lososa bez kůže
čerstvě drcený pepř

omáčka

tymián
120 gniva
1 kostkatavený sýr
2 lžícecottage ve smetaně

Postup přípravy

Lososa omyjeme a z obou stran pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí. Potřeme rozetřeným stroužkem česneku a posypeme špetkou koriandru, vydatně čerstvým pepřem a chilli. Necháme stát asi 2 hodiny.

Mezitím si najemno nastrouháme nivu a necháme ji společně s taveným sýrem rozpustit. Přimícháme cottage a už jen krátce prohřejeme, nakonec dochutíme asi půl lžičkou tymiánu.
Nivovou omáčku uchováváme v teple.

Na pánvi rozpustíme olivový olej s plátkem másla a ochuceného lososa, kterého jsme těsně před osmahnutím obalili v hladké mouce, opečeme z obou stran dozlatova. Díky mouce získá křupavou krustičku.

Porce pikantního lososa rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou nivovou omáčkou. Jako přílohu zvolíme nejlépe bramborovou kaši.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní losos s nivovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní