Lososa omyjeme a z obou stran pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí. Potřeme rozetřeným stroužkem česneku a posypeme špetkou koriandru, vydatně čerstvým pepřem a chilli. Necháme stát asi 2 hodiny.
Mezitím si najemno nastrouháme nivu a necháme ji společně s taveným sýrem rozpustit. Přimícháme cottage a už jen krátce prohřejeme, nakonec dochutíme asi půl lžičkou tymiánu.
Nivovou omáčku uchováváme v teple.
Na pánvi rozpustíme olivový olej s plátkem másla a ochuceného lososa, kterého jsme těsně před osmahnutím obalili v hladké mouce, opečeme z obou stran dozlatova. Díky mouce získá křupavou krustičku.
Porce pikantního lososa rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou nivovou omáčkou. Jako přílohu zvolíme nejlépe bramborovou kaši.