Vaření.czReceptyPikantní jehněčí polévka

Pikantní jehněčí polévka

Vyzkoušejte recept na pikantní polévku z jehněčího krku, kterou můžeme podávat i jako hlavní chod.


4.025x
120 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2-3 ksbrambory
1 kscibule
1 ksmrkev
5 kuličekkoriandr
2-3 kschilli paprička
1 listbobkový list
4 kuličkynové koření
30 gčerstvý zázvor
1 řapíkřapíkatý celer
10 kuličekcelý černý pepř
400 gjehněčí krk

podle chuti

sůl
čerstvý koriandr
čerstvá petrželka

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Jehněčí maso s kostí očistíme a vložíme do vyššího hrnce. Cibuli i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Oloupaný zázvor nakrájíme na tenké plátky a stroužky česneku oloupeme. Chilli papričky podélně rozkrojíme. Na pánvi se sádlem opečeme cibuli řezem dolů dozlatova a přendáme k masu. Pak na pánev přidáme zázvor, česnek, chilli papričky, celý pepř, kuličky koriandru, nové koření a bobkový list. Vše krátce orestujeme a jakmile se směs rozvoní, přendáme ji do hrnce. Pak maso zalijeme dostatečným množství studené vody, osolíme a vše zvolna vaříme doměkka. Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Jakmile bude maso zcela měkké, vývar slijeme do jiného hrnce a vložíme do něj připravenou zeleninu (nakrájené brambory, mrkev a řapíkatý celer), kterou uvaříme doměkka. Měkké maso zbavíme kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Vše prohřejeme a dochutíme čerstvě nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Pikantní jehněčí polévku rozdělíme na porce a ihned podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty z jehněčího masa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní jehněčí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena